Скоро не съм замервал моят разход, просто условията не го позволяват нормално да се замери и оебктивно. но иначе на одста задръствания, въртене на гуми докато зацепи на снега/леда, около 7.5 градско!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Какъв разход на гориво ви дават вашите 156-ци.
Collapse
X
-
Последно засичане от днес. Направих си една профилактика на бенз. дюзи и... 499,1 км. само градско в София с 52,58 литра бенз. 95 обикновен = 10,5л./100км. Това е при положение, че колата се кара 2,5 години и 40 000 км. на газ и съответно е удушена, скопена и едва жива от този гаден ГИ.
Наистина средната скорост е малко висока за Сф. 21 км/ч., но колата е с кофти термостат и едва вдига 70 градуса. Освен това е още с оригиналните свещи, кабели, ламбда-сонди, дебитомер и катализатори. Според мен ТС, специално ЦФ3 може без проблем да падне под 10 градско и то при нормално каране с влизане в подземни паркинги, стоене на място за загряване, студена на къси отсечки и т.н. В началото на "теста", първите 100-200 км. наистина беше по-мудна. Не знам дали заради пълния резервоар, по-скоро заради зацапаните (заради газта) дюзи, но към края на пробега явно се изчистиха и стана бегачка.
Друго какво, компа на 156 не показва вярно разхода и на газ и на бенз., ма тва да е проблема.
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеНаправих си една профилактика на бенз. дюзи и... 499,1 км. само градско в София с 52,58 литра бенз. 95 обикновен = 10,5л./100км.
Какво им прави на дюзите?"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от raffaello Покажи съобщениемного добър разход за градско и то за София
и ако е на газ е още по-впечатляващо, наистина много добър резултат
---------- Post added at 10:20 ---------- Previous post was at 10:19 ----------
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениенищо не им е правилПросто е покарал на бензин 500км
В това се е състояла профилактиката
Comment
-
Днес за първи път засякох моята 156 ца, 1.8 ТС, и ми даде следния разход - 174 км от които 20 градско и 154 на магистралата с не повече от 130 км, празна кола, с бензин А95 - този по скъпия на Еко то.Дозаредих пак от същия на Еко - 11,5л. Резервоара го пълнех до изключване на пистолета. Или излиза 6,6/100 с много леко галене на газта. Колата е в перфектно здраве.
Comment
-
Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщениеСкоро не съм замервал моят разход, просто условията не го позволяват нормално да се замери и оебктивно. но иначе на одста задръствания, въртене на гуми докато зацепи на снега/леда, около 7.5 градско!Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор- 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана
Comment
-
Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщениеСега разхода ми е под 6.4/ 100км, задръствания, 17 джанти с гуми на 215. По каталог го дават за 105кс, градски разход 5,9 колега!Giulietta 1,6 JTDm 2013
156 SW 1,9 JTD 2003
Comment
-
Вярвам на всички колеги с печките. И на мен ми се иска да имам такъв разход, ама неНо все пак, за да не излезе, че говоря глупости, ми се щеше да дам и малко официално инфо, но не знам защо не мога да атачна нищо /страницата от ръководството на 156, където е записано: - градско 7,8 и извън 4,7/. Но и в интернет има достатъчно инфо: http://www.topcars.bg/catalog_item.php?id=641 http://alfa-romeo.testdrive.bg/modif...9JTD105Hp.html http://catalog.auto.ru/catalog/cars/alfa-romeo/156/ Поздрави!
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор- 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана
Comment
-
Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщениеКолега, наистина се чудя как го постигаш?? Особено като се вземе предвид, че това е зимно време, т.е. колата изобщо не е загряла, предполага се, че работи и парното, подгрева на стъклата и огледалата, а и фаровете бяха задължителни. И особено, след като по каталог мисля, че е 7,8/100. Аз на моята чак сега като се постопли успях да я сваля малко под 8/100 и то като се влача /то не че е възможно да се кара бързо в тия задръствания/ повечето време, камо ли да въртя гумиAlfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
Alfa Romeo 156, 2.0TS
Comment
-
Маршрутите ми зима и лято са еднакви. 4-5 км спиране и те така. За Рс става дума. Задръствания понякога, клима/парно, фарове , музичка си работят. Зима с 15 джанти, лято с 17.
Винаги съм замервал пълно-празно- пълно. Като светне резервата карам 100км и отивам и пълня догоре.
Сега разхода ми е под 6.4л/100км, мн съм доволен, колата е в пълна изправност (единственото което е правено е, че съм без катализатор). Рядко мачкам колата на 3000 оборота и това си е.sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
Comment